Publicerad den

Fullända utseendet med bättre hår och tänder

Hår är en stor del av utseendet, och de flesta har det i åtanke när de tänker på utseendet i sin helhet. Det många glömmer är dock tänderna, som nästan ger ett lika stort intryck som håret. Genom att ta väl hand om både hår och tänder ger du ett fräschare och ungdomligare intryck även upp i åldern.

Hår och tänder påverkas av hur kroppen mår i allmänhet, och vice versa. Att hålla tänder och hår i gott skick går både inifrån och ut och utifrån och in, och det är därför viktigt att de både mår bra och ser bra ut. Det finns flera sätt att göra det på, men förebyggande åtgärder och bra rutiner är bra väg till målet.

Tänder ur ett hälsomässigt perspektiv

För hälsans skull är det lika viktigt att ta hand om tänderna som det är att ta hand om kroppen i sin helhet. För att undvika problem med tänderna eller följdsjukdomar på grund av tandproblem, är det därför viktigt med goda rutiner. Utöver att sköta om munhygienen själv, innebär det bland annat regelbundna besök hos din tandklinik. Hos Södertandläkarna finns både tandhygienister för kontinuerlig och förebyggande munhälsa, men även större åtgärder som tandblekning eller osynlig tandställning för vuxna. Genom regelbundna besök hos tandhygienist kan du bland annat få hjälp att ta bort tandsten och förebygga framtida tandproblem. Och vad gör inte ett vitt leende efter tandblekning eller jämna tänder efter tandställning för utseendet?

Hår ur ett hälsomässigt perspektiv

För att håret ska må bra krävs bra omvårdnad, och kanske vet du redan vilket schampo, balsam och vilken inpackning som gör underverk för just ditt hår. Men du kan även förbättra hårhälsan genom att använda skonsammare hårborste och en speciell handduk med hårvänligt material. Därutöver är en bra kost viktig för att se till att du får i dig alla rekommenderade vitaminer och mineraler. För en del kan vitaminer avsedda för håret, vara det som ger håret den efterlängtade boosten. En fördel med hårvitaminer är att de ofta innehåller vitaminer och mineraler som även är bra för naglarna.

Utseendemässiga resultat av hälsomässiga rutiner

Mår hår, tänder, hud och naglar bra så ser de också bättre ut. För att få ut det bästa av håret och tänderna rent utseendemässigt så bör du först ta hand om dem ur ett hälsomässigt perspektiv. Grunden ligger till stor del i att hitta bra produkter och rutiner som gör att du kan sköta om ditt hår och dina tänder på ett kontinuerligt sätt. På så sätt kan du undvika att tappa hår på grund av för lågt vitaminintag eller onödigt slitage av en dålig borste, och du kan undvika synlig tandsten genom regelbundna besök och tips från Södertandläkarna och tandhygienisten. Därefter kommer den roliga biten med nya hårfärg, frisyr eller blekta vita tänder.