Publicerad den

Så matchar du parfym med smink och kläder

Att välja parfym är inte lätt eftersom att det finns så många olika dofter att välja på. Många väljer därför att skapa en doftgarderob med olika parfymer för olika tillfällen. De flesta anpassar kläder och smink för olika sammanhang. Varför inte göra detsamma med doft? Här kan du läsa mer om hur du väljer parfym för olika tillfällen och hur du matchar doften med sminket och kläderna.

Till vardags

Börja med att välja din vardagsdoft. Den här parfymen är din signaturdoft som du känner dig bekväm i alla situationer. Den kan liknas vid favoritjeansen i garderoben eller mascaran i necessären givet att du är en person som gillar jeans och mascara. Med andra ord är det en doft som speglar din personlighet. Hos parfym.se hittar du ett brett sortiment av parfym för dam och herr. Här kan du välja bland hundratals damparfymer från populära och exklusiva varumärken som Hugo Boss, Gucci, DKNY, Calvin Klein, Lancôme, YSL och Dolce & Gabbana. Välj mellan parfym för dam eller en mer diskret bodymist eller Eau de Toilette. Det finns ibland även deodoranter och body lotions i samma serie som vissa populära parfymer.

En stor fördel med parfym.se är att du kan använda sökverktyget på deras hemsida för att filtrera efter doftgrupper och doftnoter du gillar. Det kan nämligen vara svårt att veta exakt vilken parfym som man gillar, men ofta har man en viss doftgrupp som man föredrar. Gillar du citrus, blommor eller rökelse? Sortera bland doftgrupperna blommig, orientalisk, amber floral, chypre, träig och citrus. Om du vill vara mer specifik kan du söka bland ett stort utbud av doftnoter, exempelvis mysk, vanilj, bergamott, ros, ceder och päron.

När det kommer till vardagsdofter finns det inga rätt eller fel. Välj en tung eller lätt parfym beroende på din personlighet och dina preferenser. Kombinera med ditt favoritplagg och favoritsminket så kommer du att känna dig på topp!

På jobbet

På jobbet är det många som väljer en mer diskret parfym, gärna en Eau de Toilette, med fräscha doftnoter som cederträ och blommor. Det matchar en kostym eller en proper blus samt en diskret, men professionell sminkning.

På dejten

På dejten kan du med fördel välja en sensuell parfym med förföriska doftnoter. Till den romantiska middagsdejten är det många som väljer en parfym från den orientaliska doftgruppen. Även vanilj och ros är populära val. Matcha gärna med en fin klänning eller något som får dig att känna dig fin. Detsamma gäller sminket. Kanske ska du måla läpparna i din favoritfärg? Det viktigaste är såklart att du väljer det du trivs med, oavsett om det gäller doft, kläder eller smink. När du köper en parfym för dam till dejten kan du välja en Eau de Parfum som är mer koncentrerad än Eau de Toilette.

På festen

När du ska på fest kan du verkligen ta ut svängarna vad gäller parfym, smink, hår och kläder. På fester är det ofta många starka dofter i luften så välj en Eau de Parfum så att din doft märks. Välj en parfymdoft som får dig att känna dig festlig och som ger rätt stämning. Matcha med klackar och partysminket!