Publicerad den

Vårda huden och håret efter sommaren

Sommarens sol och bad sliter mycket på håret och huden. Under hösten är det därför viktigt att ge hud och hår lite extra omtanke och förberedelse inför vintern. Här hittar du de bästa tipsen för hur du vårdar huden och håret efter sommarens soliga dagar och salta dopp.

Ge huden fukt & vitaminer

Många låter den långa hudvårdsrutinen vila under sommaren och använder istället så få produkter som möjligt. Nu när kylan närmar sig plockar de flesta dock fram produkterna från badrumsskåpet igen. Det är även ett bra tillfälle att se över hudvårdsrutinen och investera i nya produkter. Efter sommaren behövs det framför allt fuktgivande och vårdande produkter för huden. Hos Åhléns hittar du prisvärd hudvård från populära märken som Dermalogica, Kiehl’s och Clarins. Efter sommarens soliga dagar är det vanligt att få pigmenteringar. De kan ljusas upp med hjälp av C-vitamin. Det finns många vitaminer som är bra för olika hudproblem. A-vitamin, ibland omnämnt som retinol, är ett av de mest använda vitaminerna i hudvårdsprodukter eftersom det bland annat förebygger ålderstecken som fina linjer och förstorade porer.

Fukt är nyckelingrediensen i hudvårdsrutinen på hösten och vintern. Alla hudtyper, även en fet hy, behöver fukt. Det finns många olika produkter som kan ge huden en fuktboost, exempelvis serum, toner, essens och krämer. Om du bara vill köpa en fuktgivande produkt är det bäst att satsa på en återfuktande dag- eller nattkräm som passar din hudtyp.

Ge håret näring

Sommarhåret är ofta solblekt, långt och har slitna toppar. Det är snyggt och härligt på stranden, men i början av hösten är det många som går till frisören och färgar och klipper det slitna håret. Sol och bad sliter mycket på håret och därför behövs det rejält med fukt och näring efter sommaren. Vårdande oljor och en fuktgivande hårmask fri från parabener och syntetiska parfymer är rekommenderat om du snabbt vill få tillbaka hårets tidigare glans och struktur. Precis som vid val av hudvårdsprodukter så måste du välja hårprodukter som passar just dig och ditt behov. Välj hårvård som passar din hårtyp, exempelvis torrt, fett, färgat eller lockigt hår. Hos Åhléns hittar du ett brett sortiment av hudvård såväl som hårvård.