Publicerad den

Frisyrer

När du går till din frisör kan du be personen om en särskild frisyr. Men en frisyr kan också vara tillfällig då du kan skapa den med hjälp av olika uppsättningar. I den här delen får du veta mer om några frisyrer.

Page

En pagefrisyr är oftast tillplattad och består av långt hår i nacken och har en inåtgående lockning och tvärklippt lugg. Frisyren var som allra populärast på 1930-talet, men är än idag en snygg och lättskött frisyr.

Afro

Afro är en annan sorts frisyr som främst används av människor med afrohår. Det som kännetecknar denna frisyr är volymen och kan vara formad likt en boll eller fyrkant.

Mittbena

Mittbena är en frisyr där håret faller både till höger och vänster i samma längd på vardera sidor.

Bob

Bobfrisyren var som allra populärast på 1920-talet och är en kortare frisyr där håret klipps ungefär i samma höjd som med hårfästet i nacken.

Hockeyfrilla

Hockeyfrilla är en frisyr som främst bars av män på 1980-talet-. Frisyren kännetecknas med kortare hår i luggen och på sidorna och längre hår i nacken.

Uppsättningar

Sedan kan du sätta upp ditt hår i olika uppsättningar. Det kan vara hela håret eller halva. Några exempel på uppsättningar är hästsvans och flätor.