Publicerad den

Smink

Förutom att det finns många bra produkter som används för att vårda din hy finns det också de produkter du använder för att forma, färga och förbättra ditt utseende. Vi pratar givetvis om smink. Sminkindustrin är idag väldigt stor och det finns massor med olika typer av produkter på marknaden. I den här delen kommer du att få några exempel på sminkprodukter och hur de används.

Foundation

Foundation är oftast det första steget när du sminkar dig eftersom den används för att lägga grund till resten av din sminkning. Den ska vara i din hudfärg och kan appliceras med en svamp eller en borste.

Mascara

En mascara används på dina ögonfransar för att ge dem mer volym och för att ge dem färg. De flesta använder färgen svart, men mascaror finns även i andra färger, till exempel brun och blå. Mascaran appliceras med mascaraborsten som finns med produkten.

Concealer

En concealer används för att täcka skavanker, till exempel finnar eller andra utslag. Produkten appliceras med en borste eller en svamp.

Ögonskugga

Ögonskuggan används på ögonlocken för att forma ögonen eller ge dem färg. Ögonskuggor finns i alla möjliga färger och nyanser och de appliceras med hjälp av en ögonskuggsborste.

Contour

En contour används för att skapa skuggor i ditt ansikte som försvinner när du applicerar foundation. Contour appliceras på kindbenen, pannan, näsan och på andra ställen där du vill skapa skuggor. Contour appliceras med en borste.

Highlighter

En highlighter används för att lysa upp vissa områden i ansiktet, till exempel kindbenen. Den appliceras med en borste.

Läppstift

Ett läppstift ger färg åt dina läppar och kan appliceras direkt eller med hjälp av en borste.