Publicerad den

Hudvård

Med hjälp av olika typer av hudvårdsprodukter kan du ge din hy den behandling som behövs för att du ska trivas ännu bättre med den. Det har aldrig varit så inne som det är idag att använda hudvård och det finns produkter för alla hudtyper. Eftersom marknaden för hudvårdsprodukter är stor tänkte vi i den här delen gå igenom några av de olika produkter som finns på marknaden som är tillverkade för att vårda din hy.

Dagkräm

En dagkräm är det mest grundläggande i din hudvårdsrutin. Även om du inte är intresserad av hudvård ska du åtminstone ha en dagkräm. En dagkräm ger ditt ansikte daglig återfuktning.

Solskyddsfaktor

Förutom att du bör ha en bra kräm för ansiktet ska du också ha solskyddsfaktor. Solskyddsfaktor används för att skydda huden mot solens starka strålar. När du använder solskyddsfaktor minskar du risken för att du bränner din hy och att du utvecklar hudcancer.

Serum

Ett serum kan ha olika egenskaper och de används för att ge din hy en extra boost. Det finns till exempel serum som är framtagen för mogen hy, serum som ger extra lyster och serum som ger extra mycket återfuktning.

Rengöring

Att göra rent sin ansiktshy är lika viktigt som att göra rent resten av kroppen. Även om du inte använder dig av smink behöver du göra rent ansiktet från det huden utsatts för under dagen. Det finns flera typer av rengöring, både de som tar bort makeup och något mildare rengöring.

Ansiktsmask

En ansiktsmask är något du använder i ansiktet för att ge det extra vård. De kan ha olika egenskaper och de tvättas bort efter att de har verkat en stund. Det finns ett flertal olika varianter av ansiktsmasker. Till exempel de som motverkar orenheter, ger fukt eller ger lyster.

Toner

En toner används för att återställa PH balansen på huden efter att du har gjort rent den.

Ögonkräm

Ögonkräm är en kräm speciellt framtagen för området kring ögonen. Den kan ha olika egenskaper, till exempel göra huden mindre svullen, motverka rynkor eller återfukta.

Nattkräm

En nattkräm är en ansiktskräm som du applicerar på kvällen och låter verka under natten. Den fungerar likt en dagkräm men kan vara fetare i konsistensen.

Olja

En olja används för att ge huden en extra boost med den egenskap du eftersöker. Till exempel ge huden mycket återfuktning.