Publicerad den

Jobba med skönhet

Om du har ett stort intresse för skönhet och tycker om att arbeta med människor finns det flera vägar att gå om du vill jobba med skönhet. I den här delen kommer du att få några exempel på yrkestitlar inom skönhetsindustrin.

Hudterapeut

Är du intresserad av hudvård kan hudterapeut vara något för dig. En hudterapeut jobbar med att behandla sina kunders hy och komma med råd för att deras hy ska må bättre. En hudterapeut jobbar oftast på någon typ av skönhetsklinik, till exempel ett spa eller på en salong. För att bli hudterapeut behöver du ha en utbildning. På yrkeshögskolan finns det flera bra utbildningar. Du kan även välja att gå en privat utbildning. När du har avslutat din utbildning behöver du gå som lärling innan du kan börja jobba som hudterapeut på riktigt.

Nagelterapeut

Gillar du att hålla på med naglar och vårda dem kan nagelterapeut vara något för dig. En nagelterapeut använder sig av olika lack och material för att fixa till naglarna som kunden önskar. Nagelterapeuter jobbar oftast på en nagelsalong. De flesta nagelterapeuter har en utbildning bakom sig. Det finns flera utbildningar på privata skolor.

Makeup artist

Om du gillar att skapa lika sminkningar kan makeup artist vara ett yrke för dig. Som makeup artist jobbar du med att sminka dina kunder efter deras önskemål. Du kan också jobba med att sälja sminkprodukter. För att bli makeup artist kan du gå en utbildning som ger dig bra kunskaper. De flesta makeup utbildningarna är på privata skolor.