Publicerad den

Tändernas och hårets nyans gör stor skillnad

Ett vanligt sätt att förändra utseendet för skönhetens skull, är att fixa håret med klippning eller färgförändring. Det krävs inga stora nyansskillnader för att göra stor skillnad för utseendet, och eftersom du kan göra förändringarna hemma behöver det inte kosta skjortan. En annan nyansskillnad som kan göra underverk för ditt leende, är tändernas.

Att bleka tänderna hos tandläkare kan vara en lösning, men för många känns det som ett dyrt alternativ som kanske inte alltid låter sig göras rent ekonomiskt. Men det finns många produkter för tandblekning som du kan göra hemma, och genom att jämföra olika produkter kan du lättare hitta rätt tandblekning för dig.

Få fina vita tänder

Det är många som vill ha vitare tänder, och i tidningar eller på tv känns det som att leendena ofta blir allt vitare. Det finns ändringar du kan göra i din vardag för att minska risken för mer missfärgade tänder, exempelvis som att dricka mindre kaffe och te, eller dricka med sugrör. Men när tänderna redan blivit missfärgade så kan det vara en tandblekning som behövs för önskat resultat. Vilket resultat du kan vänta dig, hur lång tid det tar och vilket tillvägagångssätt som behövs, beror på vilken produkt du väljer. En vanlig variant från flera olika leverantörer, är tandblekning som görs med en gel i bettskena. Men det finns även andra varianter, som strips eller tandblekningspenna.

Ändra nyans på håret

När du vill ha en förändring i hårets nyans finns det många alternativ att välja mellan. Du kan gå till en frisör och få frisyr eller färg gjort på plats. Du kan även färga håret hemma, oavsett om det är en tillfällig eller permanent färgförändring du vill ha. En permanent färg kan passa om du vet att du vill behålla färgen en lång tid. Men toningar och andra tillfälliga hårfärgningsprodukter är skonsammare och du kan även lättare skifta färg efter ett tag.